Malacky dostanú dotácie na zberné vozidlo skla a rozšírenie kamerového systému

06.04.2016 08:57

Do Malaciek smerujú ďalšie dve dotácie. Boli sme úspešní pri žiadosti na Envirofond o poskytnutie finančného príspevku na nové zberné vozidlo na sklo.

Konateľ mestskej organizácie Tekos Juraj Schwarz hovorí, že je to prvý krok k potrebnej obnove zastaraného vozového parku na účely odpadového hospodárstva mesta: "Dotácia je vo výške 180 tisíc eur. Ešte na jar vyhlásime súťaž na dodávku zberného vozidla na sklo." Dopĺňa ho primátor mesta Juraj Říha: "Na Envirofonde sme mali podané dve žiadosti, takže zatiaľ je úspešnosť 50-percentná. Neuspela síce naša žiadosť na zateplenie Základnej školy Záhorácka, avšak v blízkej budúcnosti tento projekt znovu predložíme."
Ďalším úspechom je 10 tisíc eur od Rady vlády SR na prevenciu kriminality. "Tieto peniaze využijeme na modernizáciu a rozšírenie existujúceho kamerového systému v Malackách. V meste máme aktuálne rozmiestnených 25 bezpečnostných kamier," povedal náčelník Mestskej polície v Malackách Ivan Jurkovič. MsP už vlani získala z toho istého zdroja finančnú pomoc 15 tisíc eur.

Ľubica Pilzová, hovorkyňa mesta Malacky

Zdroj: www.zahori.sk

Späť